Posts

Showing posts from August, 2014

My Day In UNI

Assalamualikum korang semua.....

lama dah wawa rasa wawa ttak membebelkan diri kat sini kan. sorry. im a bit busy with my study. tambahn lagi course wawa ni berat. Diploma In Science. amanah yang wawa terima kali ini untuk menuntut ilmu.

sedar tak sedar dah nak habis satu semester wawa kat sini. banyak pengalaman pahit manis wawa hadapi kat sini.

start with first day im here. hahahah lawak kut. masih tak percaya yang wawa dah menjangkau ke alam yang seterusnya. tak de lagi cikgu yang boleh wawa nak manja manja. tak de lagi uniform sekolah yang warna kuning tu. tak de lagi perhimpunan mingguan yang selalu buat wawa pening kepala. tak de lagi makan free kat DM. tak de lagi  Muhammad Mirza Irfan  dekat sini. yang penting ak de lagi adik2 junior yang nak panggil wawa 'kak Adhwa'.

sesungguhnya wawa rindu sangat semua kenangan masa zaman sekolah. setiap saat di sekolah buatkan wawa rasa diri ini dihargai biarpun pada hakikatnya mungkin tak de yang nak menghargainya. heheheh

tau kena…

Puasa Dan Raya

Image
Assalamualaikum semua...

lama wawa tak update blog kan..
now wawa a bit busy
study la katakan
but i'll try to post something here
when im free ok..

story for tody..
throwback la sikit..
hehehehehheeh
Berpuasa di perantawan.
arau perlis kau..

jauh dari mama
jauh dari abah
jauh dari adik2
*ayat mcm tak pernah duk asrama je aku ni*

berbuka dan bersahur dengan kawan2 je
masakan mama dah tak de
awal puasa tu ada la balik kejap.
then lepas tu busy dengan quiz dengan test
so tak boleh nak balik rumah
betul betul fell mcm duk perantauan sangat.
LOL
tapi wawa still bersyukur sebab masih dalam Malaysia
if kena hantar gi oversea tak ke teriak wawa kat sana
raya pun kena kat sana. tak ke lagi sedih
so wawa, awak kena bersyukur.
iye dok?
ok korang semua percaya tak kalau wawa cakap bajet wawa sehari untuk buka puasa hanya RM3.00
sahaja?
hahahah
yup, bajet buka puasa wawa hanya RM 3.00 sja.
thanks to pakcik jual nasi lemak murah tu sebab membantu wawa berjimat dengan cermatnya
but once wawa kel…

Tangis Sang Gadis

di kamar beraduku
sepi tanpa bunyi
hanya pusingn kipas kedengaran
menanti waktu dan ketika
tibanya masa untuk aku pergi
mencari yang benar
dari yang benar.

tiada kata yang mampu ak gmbarkan
sepi hati ini
coretan yang menjadi teman
luahan hasrat
duka dan nestapa
semuanya di sini

kerinduaan yang melanda
tak terluah dek kata
tak terpapar dek hati

engkau jauh di sana
aku jauh di sini
impian di kejar
penuhi kehendak keluarga
itu yang kita cari dahulu

andai di takdir jodoh ini,
maka bersama kita jua nanti
tak lari gunung di kejar
tak pudar cinta tertanam
malah kian subur
mencari yang halal

biar mereka kata
yang tahu siapa kita hnya kita
biar mereka lihat
yang tahu hnya kita


Sekian,
XOXO
Adhwa