Posts

Showing posts from September, 2017

Luahan Perasan

Assalamualaikum people....

Welcome back to my blog. Kali ni wawa tak berpuitis or nak bagiany advice. Just sesi luahan perasaan je.

Today is 26/9/2017. Secara rasmi dah 3 weeks wawa dekat Puncak Alam for my second semester of degree. Mulanya im so excited nak mulakan this semester. But sad to say, first week lagi wawa dah nangis. I cant handle this changes. Start from that point,everything yang wawa buat semua nya tak menjadi. I'm not so sure why, but yaa everything that i want to do end up i cant do that.

Actually banyak sangat benda yang jadi awal semester ni. Kadang rasa macam nak give up je semua benda ni. I nak quite and kawin *ada hati nak kawin awal. calon pun tak de* I just nak lari dari semua ni. Tak pun wawa nak tido sampai habis semester ni. So that wawa tak payah berhadapan dengan realiti yang sangat "BAIK" ni. I just penat. Penat nak tanggung semua benda ni. Too much fake smile and fake laugh. Sedangkan dekat dalam ni sakit. Sakit yang kalau boleh hari hari …

Akad

Ketika akad telah terucap
Maka diri ini akan seutuhnya menjadi miliknya
Menjalin janji yang tak akan putus oleh apa pun
Kecuali kematian

Pernikahana mengajar kita tentang kewajiban bersama
Bersama dalam menerima keadaan apa pun dengan bahagia
Susah senang di hadapi
Memulai langkah hidup yang penuh berkah

Yakinlah
Bahawa dua doa akan lebih membawamu ke dalam kebahagiaan

Seandainya isteri di ibaratkan anak kecil
Maka suamilah yang menjadi tempat bermanjanya
Cinta tumbuh dengan sendirinya
Di setiap hati-hatinya yang jatuh
Penuh dengan kenyamanan tersebab iman
Yang menjadi tiang kekuatan pernikahan


Sekian,
xoxo
Adhwa

Mencintai Dari Jauh

Dan sesungguhnya aku mencintai mu kerana Mu
Tetapi dia tidak tahu tentang perasaan ku
Aku mohon beritahu kepadanya Ya Allah
Kerana aku tidak tahu cara mendekatinya
Kecuali mendekat kepada penciptanya

Mengagumi mu dari jauh
Menyayangimu dari jarak yang tak kunjung temu
Jika pesan perasaaan ku telah sampai kepada mu
Percayalah bahawa itu adalah sebenar-benarnya keyakinanku
Aku...
Ingin mencintaimu dengan cara dan jalan yang benar

"Bila Allah tidak memberi,bukan bermakna Allah membenci. Tapi mungkin ada suatu hal yang Allah mahu mita mengerti"

Menjagamu Dalam Diam

Caraku menjaga mu adalah dalam diam ku
Kerana aku tahu
Menjaga adalah untuk seseorang tetap nyaman
Aku diam
Kerana aku ingin kau nyaman
Aku ingin berhak untuk ada
Hingga sampai di mana ketika kamu terluka
Aku menjadi pohon besar bagi mu
Menjadi tempat sandaranmu
Teduh...
Dan menyejukkan

Mungkin ini adalah takdirku
Merentas kerinduan yang tak mungkin terjadi
Tak kau lihat ada satu pena dalam mata ku
Yang ingin aku tuliskan dalam ingatan mu?
Aku akan selalu ada...
Dan tinggalah dalam hatiku
Air mataku
Dan dalam ingatanku

Inginku sederhana
Aku ingin kau bahagia
Aku ingin kau lebih dari apa yang kau miliki sekarang
Dan aku
Ingin menjagamu
Dalam setiap langkah yang kau pijak
Aku ada
Caraku menjagamu adalah dalam diamku


Sekian,
xoxo
Adhwa