LAST VACATION

Assalamualikum semua

lama kan wawa tak update blog ni
sory kepada yang menunggu
musim kemalasan dah datang balik
even banyak sngt masa nk update blog ni

hari ni dah masuk 1 JUNE 2014
that mean tinggal 6 hari JE LAGI
wawa nak duk rumah
than ke UITM ARAU ke kita
7 JUNE bersamaan SABTU DEPAN OOOOO
bermakna sabtu n ahad minggu ni adalah week edn terakhir d rumah
so wawa manfaatkan sehabisnya


nak tau pe yang wawa buat week end ni????
ok kita mula dengan hari sabtu
pagi tu wawa drive mama g sek
then tengah hari tu kita orang gi kenduri
gantung periuk la hari tu
petang tu pulak
KAMI KE BOWLING!!!!!
setelah sekian lamanya tak main bowling
wawa bersungguh sungguh pujuk mama n abah nk g main bowling
dan akhirnya dapat juga
keseronokan yang tak tergambar dek kata
kepuasan yang tak terungkap
orang lain kat situ nampak hebat je main bowling
tapi ADA KAMI KESAH!!!
hahaha kami main je
kami gelak je
sebab tujuan utama nak kan keseronokan

cerita hari ni
petang tadi kami laksanakan hobi keluar
mean hobi keluarga besar wawa
pe lagi kalau bukan FISHING aka MANCING la
first try wawa dapat ikan pari
tapi anak ikan pari je la. klu mak dia mau tetungging wawa dalam laut tu
then ikan yang paling di nanti2 semua orang
ikan semilang
hahaha
kepuasan gila...
sepanjang wawa memancing
ni la first time dapat ikan semilang tu
rezki ALLAH nak bagi kan
abah dapat seekor ariena dapat seekor
so pw lagi balik je rumah trus masak gulai
terbaik toqqq
hahaha

so uooollls
ni la vocation wawa yang paling best sebelum berangkat ke perlis
may be bagi orang lain tu pekara biasa je
but for me
it's really meaningful
tak senang tu nak dapat buat semua aktiviti dengan family
wawa mean semua ahli keluarga
daripada abah sampaila ke awfa
semua ada

betul la kata orang
keluarga merupakan kunci kebahgian kita
dengan keluarga kita akan belajar macam2 benda
and for me as the elders in sibling
responsibility tu kuat sangat.
and you'll be like "ermmm kesian adk aku tu" when we just ignore them

Ya Allah
terima kasih kerana izinkan hambamu ini untuk merasakan kebahgian yang seketika cuma ini.
sesungguhnya tanpa izinMU aku lemah
Terima Kasih Ya Allah....



Sekian,
XOXO
Adhwa

Popular posts from this blog

Im Here

SUNYI

New Story New Chapter New Level